O nama

Povijest obrta
Obrt "Vidović" počeo je s radom 10. veljače 1993. godine, kao obrt za proizvodnju metalnih konstrukcija, proizvodnju i popravak rashladne ventilacijske opreme, elektroinstalacijske radove, popravak električnih aparata za kućanstvo, opće mehaničke radove te trgovinu na veliko i malo. S vremenom je poslovanje raslo te je obrt zaposlio nekoliko novih djelatnika i preselio u novi pogon. Od 2008., obrt je doregistriran za obavljanje poslova proizvodnje električnih aparata za kućanstvo te od 2010. za obavljanje ostalih specijaliziranih građevinskih djelatnosti.


Obrt danas

Obrt posluje na adresi Jazvine 16, Radoboj. Položaj proizvodnog pogona izrazito je povoljan, s obzirom na neposrednu blizinu autoceste Zagreb- Macelj, što omogućava lakši transport gotovih proizvoda, ali i jednostavniju dopremu potrebnih sirovina. Postojeća hala nalazi se uz glavnu cestu te služi isključivo za proizvodnju, bez dodatnih uredskih ili prodajnih prostorija. Danas obrt Vidović ima stalno zaposlenih 9 djelatnika, većina radnika je u proizvodnji, dok poslove prodaje, marketinga te upravljanja ljudskim resursima obavlja vlasnik obrta, koji većinu radnog vremena provodi također u proizvodnji. Poslove računovodstva i financija obavlja vanjska tvrtka. Unatoč krizi koja je pogodila obrt početkom 2005. kada je izgubio glavnog kupca, te se produbila 2008. godine kada je globalna kriza zahvatila i ugostiteljsku industriju, nije otpušten niti jedan radnik. Unatoč blagom padu prihoda u posljednje dvije godine, obrt redovito podmiruje svoje obveze i planira širenje na nova tržišta. Općenito financijsko stanje u protekle tri godine je stabilno.


Opis proizvoda i usluga

Ponuda proizvoda se sastoji od širokog spektra opreme za ugostiteljstvo, opremanje hotela, restorana, kafića, pekara, mesnica, trgovina, uglavnom od inoxa. Također, "Vidović" nudi i poluproizvode kao što su vrata za rashladne ili neutralne elemente, klizna vrata za ormariće ili elemente, stranice elemenata, radne plohe za stolove i sudopere, ladice, labirint filtere za profesionalne kuhinjske nape, nosači, profili, dijelovi kućišta, itd..


Strateški i financijski ciljevi

Glavni cilj obrta "Vidović" je povećati prihode potpunim iskorištavanjem postojećih proizvodnih kapaciteta, te plasiranjem postojećih proizvoda na nova tržišta. Obrt je zainteresiran za izvoz vlastitih proizvoda na tržišta EU, prvenstveno tržišta zemalja u okruženju, poput Slovenije i Austrije. Pokušajaširenja u zemlje članice CEFTE do sada nije bilo. Interes obrta je da, pojačanim naporima, ponovno ostvaruju prihode na razini prihoda 2008. godine i ranije, što bi značilo povećanje od 25% u odnosu na posljednju promatranu godinu.