Telefon

049/349-061

E-mail

info@vidovic.hr

Webshop

uskoro

- vidovic.hr -

O nama

Obrt „Vidović“ proizvodnja, servis i trgovina osnovan je 1993.godine kao obiteljski mali obrt kojeg je osnovao Vladimir Vidović, a gradio zajedno sa svojom obitelji.

Povijest i tradicija

Obrt „Vidović“ proizvodnja, servis i trgovina osnovan je 1993.godine kao obiteljski mali obrt kojeg je osnovao Vladimir Vidović, a gradio zajedno sa svojom obitelji. Vlasnik je započeo rad u toj djelatnosti i prije samog osnutka obrta kao sekundarnu djelatnost uz stalni posao, prvo servis a kasnije i proizvodnja rashladnih uređaja. Proizvodnja je krenula iz radionice velike svega 50m2, kasnije se širila, a 2000. godine proizvodnja se preselila u novoizgrađenu proizvodnu halu veliku 400m2, kasnije se je širio i taj proizvodni pogon te izgradila upravna zgrada i skladišni prostor. Obrt je godinama rastao po prihodima i broju zaposlenih, iznimka je 2009. godina kad je nastupila kriza i smanjio se promet, ali broj zaposlenih je ostao isti. Obrt kasnije opet bilježi konstantan rast i trenutno je na 20 stalno zaposlenih.

Proizvodnja

Proizvodna hala je veličine 600m2, skladište je veličine 300m2, a upravni dio je veličine 200m2.

Djelatnost obrta je proizvodnja profesionalne ugostiteljske opreme od nehrđajućeg čelika, to znači da oprema kafiće, restorane, hotele, pekare, mesnice, mljekare i ostale ugostiteljske objekte. Uz primarnu djelatnost proizvodi i medicinsku te komunalnu opremu. Uz proizvodni program nudi i uslugu laserskog rezanja te cnc savijanja limova.

Obrt konstantno ulaže u novu tehnologiju i strojni park, prati EU fondove i redovito se prijavljuje. Posljednjim natječajem obrt je dobio subvenciju za softversku i hardversku opremu za opremanje tehničkog ureda, radilo se o računalima, serverima te licencama SolidWorksa, AutoCAD-a te SigmaNesta. Svi proizvodi se razrađuju u 3D softverima te puštaju u proizvodnju na cnc strojeve uz popratnu tehničku dokumentaciju potrebnu za montažu dijelova.

Strategija i vizija

Obrt posluje na domaćem i inozemnom tržištu, najveći izvoz je u Njemačku. Kroz godine obrt je naučio njemački standard izrade kuhinja pa sad ima partnera u Muenchenu za kojeg konstantno odrađuje projekte, najčešće opremanje škola, vrtića i studentskih centara.

Konstantnim ulaganjem u visoku tehnologiju za proizvodnju, obrt želi postati glavni proizvođač tog tipa u Hrvatskoj. Obrtu nikad nije bio prioritet raditi za krajnjeg kupca nego za posredničku firmu koja oprema cijele objekte, a od obrta uzima samo proizvedenu opremu. Izbjegavanjem trgovine obrt se može fokusirati u potpunosti na proizvodnju. Za sad radi za 10-ak takvih partnera, među kojima je jedan iz Njemačke, a jedan iz Slovenije. Cilj, vizija i misija je povećati broj takvih partnera na 20-ak te stvoriti par standardiziranih kvalitetnih proizvoda koji će naći svoje stalno mjesto na tržištu kako bi obrt uvijek imao što raditi pošto se najčešće radi projektno.